Prehrambeni proizvodi

konzumna nojeva jaja
Kliknite na sliku za veći prikaz

Svježe konzumno nojevo jaje

Tijekom godine dobijemo od 200 do 300 jaja u vremenu od ožujka do rujna. Jaja se razlikuju prema vrsti nojeva po veličini, obliku, boji i strukturi. Težine su cca 1.40 kg i zamijenjuju oko 20 kokošjih jaja. Zdravlje jaja redovito kontroliramo u Centru za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta.

Nojevo jaje je vrlo zdrava namirnica visoke kvalitete. Sadrži neznatnu količinu kolesterola i bogato je vitaminom E, željezom i omega-3 masnim kiselinama. Vrlo je ukusno za jelo, slično kokošjem, ali je laganije od njega. Posebno se preporučuje u prehrani djece.


Tjestenina s nojevim jajima

tjestenina od nojevih jaja
Kliknite na sliku za veći prikaz

Tjestenina s nojevim jajima nema drugih sastojaka osim nojevog jajeta i brašna. Zbog toga je također vrlo zdrava te zasitnija od bilo koje druge tjestenine. Tjesteninu s nojevim jajima proizvodimo u 5 različitih oblika koja su domaće i ručne izrade. Kuha se 1 - 5 minuta (al dente) ovisno o obliku tjestenine. Prodajna neto masa je 250 grama, a rok trajanja godinu dana.

Za navedene prehrambene proizvode moguća je narudžba.


Ukrasni predmeti

Ukrašena ljuska nojevog jajeta

ukrašena nojeva jaja
Kliknite na sliku za veći prikaz

Nojevo jaje ima debljinu ljuske 2 - 3 mm i posebne je strukture s izrazitim sjajem, pa ga koristimo za izradu unikatnih i trajnih ukrasa. Za njegovo ukrašavanje koristimo kombinaciju različitih tehnika. Riječ je o oslikavanju, decoupage tehnici, ukrašavanju pijeskom, zlatnim listićima... Motivi na jajima su raznoliki i pokrivaju sva tematska područja te prigodne blagdanske teme vezane za Božić i Uskrs (pri čemu predstavljaju velike pisanice). Izbor iz ponude motiva ovoga unikatnog i orginalnog ukrasnog poklona možete vidjeti u galeriji fotografija po paletama.


Nakit od nojeve kože i ljuske jajeta

nakit od nojeve kože i ljuske nojevih jaja
Kliknite na sliku za veći prikaz

Pri izradi nakita koristimo nojevu kožu i ljusku jajeta pojedinačno ili u kombinaciji. Izrađujemo ogrlice, narukvice, remene i broševe. Nojeva koža je obojana u različite boje od klasične smeđe do plave, ljubičaste i zelene. Ljuska jajeta na nakitu je prirodne boje ili je također obojana. Izbor iz ponude nakita možete vidjeti u galeriji fotografija.

Za navedene ukrasne predmete moguća je narudžba i uz dogovor izrade prema vlastitim željama (motivi, kombinacije tehnika i materijala).


Nojevo perje

ukrasno nojevo perje
Kliknite na sliku za veći prikaz

Nojevo perje razlikuje se ovisno o spolu. Mužjaci imaju crno perje, a ženke sivo. Kod oba spola perje na krilima i repu je svijetlije, pa je mužjakovo perje tu bijelo, a ženkino bijelosivo. Nojevo perje je zbog visoke kvalitete cijenjeno u modnoj industriji. Perje naših nojeva je iznimno očuvano i lijepo, a narudžbe ovise o količini zaliha.


Cjenik

Svježe konzumno nojevo jaje 170 kn
Svježe konzumno nojevo jaje u boci od 1 litre 50 kn
Tjestenina s nojevim jajima 250 g 15 - 20 kn
Ukrašena ljuska nojevog jajeta 180 kn
Ogrlice od ljuske nojevog jajeta s glagoljicom 20 kn
Ogrlice od ljuske nojevog jajeta s horoskopskim znakovima       20 kn
Ogrlice od bojane i slikane ljuske nojevog jajeta 30 kn
Ogrlice od nojeve kože i ljuske jajeta 40 kn
Narukvice od nojeve kože 50 - 80 kn